3/19/2012

Seni çok özledim ANNE....DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.

      Sanırım ben büyüdüm anne .Senin yokluğunda biliyorum kızacaksın ama  ilk 1,5 yıl hayat çok boştu ben de boştum.Ama şimdi daha çok kızacaksın eve bir kedi aldık ve o beni hayata bağladı.Belki de sen yolladın,bilemiyorum ama iyi geldi.Sonraki yıllarda ise bir çok şey oldu.İşe girdim.Kediden sonra daha da iyi oldu ben de iyi oldum.Hani sen hep görmek isterdin ya gelin olduğumu saçlarımı nasıl yaptırmalıyım diye fikir verirdin hatta saçlarımı eline alır dağınık topuz yapardın .İnci kolye ve küpe tak derdin.Sonra bana bakar gülümser hayalinde beni gelin yapardın.Ben de sana sakın düğünde çok fazla gözüme görünme bak çok ağlarım gidemem derdim.Anne ben gelin oldum ,saçlarım topuz, takılarım inci oldu ama biliyor musun  hiç ağlamadım.
      Zaten hala gözyaşımı tutuyorum.Geçen gece saat 04:00 .Enis yanımda bana sarılmış.Ben senin o hiç sevmediğim iki büklüm pozisyonumda içime kıvrılmış gözyaşımı akıtırken çığlıklarımı bastırıyordum anne.Hala beceremiyorum feryat figan ağlamayı.Sen hastayken o birbirimize oynadığımız mutluluk oyunundan çıkamadım anne.Seninleyken sana yapamadığım hep içimde kalan birkaç şey var anne bunlardan biri sen hastayken her gözümün içine bakıp şevkat ararken ben sen sadece daha güçlü ol diye yanında ağlamamak için sırf seni üzmemek için sanki şevkat gösterirsem daha da hasta olacaksın diye sana doya doya sarılıp bağıra bağıra ağlamamdır anne.Biliyorum seninde içinde kalmıştır.Keşke bu mutluluk oyununu oynamasaymışız.Bide o dönmemek üzere gitmeden önceki o son doğumgününde okadarda ogünü beklememe rağmen ,sen eve geldin işten yemek yaptın yedik.Sonra gülüştük herkes uyudu ben uzandım sen karşımda beni izliyodun sonra birden gülümseyerek biliyormusun mehtap bugün benim doğumgünüm ,kızlar bana süpriz yapmış pasta almışlar,kutladık derken ben nasıl büyük bir üzüntüyle oy oy annemmm özürdilerim ben nasıl unuttum deyip kucağına oturmuş seni sevip sarmıştım.Sonra içimden anne seneye acayip bişe yapacam demiştim ama olmadı çok üzgünüm keşke ertesi gün ,iki gün,bir hafta sonra yapsaymışım.Bazı şeyleri geç oldu ama ertelememeyi öğrendim.
     Biliyormusun anne evim tam benim istediğimgibi oldu keşke burda olsaydın da görseydin hayalini kurduğumuz gibi.Sade az öz.Yemekte yapıyorum hatta 2 gün önce senden gördüğüm gibi mantı yaptım.Sanırınm becerebildim de.
     Hala hasta olduğumda ağlıyorum o hiç değişmedi ama bu kez senin yokluğunda biniyo nazıma.Sana çok ihtiyacım var anne .Seninle dertleşmeyi özledim.Kokunu özledim,anneliğini özledim.Dostlarım halalarım babam,kardeşim hep yanımdaydı sen yokken ama kimse sen olmuyor anne.Yollarda hep seni aradım uzun bir süre acaba bir yerden çıkar mısın diye .Başka annelere sarılmak istedim sana sarıldığım gibi acaba sen olurmusun diye.Ama olumuyor meleğim,Bide sen giderken yan odadan yanına gelemediğim için çok özür dilerim anne.Sessizce sadece dua ederek huzurlu gitmeni bekledim senin.Yanınada ağladığımı hissetmeni istemedim yine mutuluk oyunu oynadım seni üzmek istemedim.Ama sen gidince üzerine örttükleri çarşafın altına girip her zaman sarılıp uyuduğumuz gibi sana sarıldım anne.sadece o çarşafın altında sen ve ben vardık.Son kalan sıcaklığını da hissettim anne.
     Sen gittikten sonra evin bir köşesine saklayıpta yerini sadece teyzeme söylediğin ve teyzemin bana verdiği bana yazdığın mektupları okudum o sayfalar hiç bitsin istemedim hala muzurdun ve beni düşünmüştün.sen gittikten sonra kapı kollarını elledim ellerin oralara deydi diye.Pembe pijamanı alıp sen diye sarılıp uyudum .Saç tellerini kokladım anne.  
      Sen hep derdin ya ben yokken de güçlü olacaksın kendi kendinin doktoru olacaksın ,olmaya çalışıyorum.
       Sen gittikten sonra bile seninle gurur duydum sen nasıl bir hayat bırakmışsın arkanda nasıl bir birikim.Hala hastaların arkadaşların beni görünce sarılıp ağlıyorlar ağlaşıyoruz.Herkes ama herkes aynı şeyleri söylüyor senin için ne güzel bir şey anne hep örneğim olacaksın.
     Bebeğim olunca ilk dışarı çıkardığımda senin yanına getireceğim en ama en büyük hayalindi.benim bebeğimi görmek.Göreceksin.Ona hep seni anlatacağım onu ne kadar seveceğini yanımızda olsaydın ne kadar şanslı olacağımızı.Seni hep tanıyacak bilecek.
    Bugün yine doğum günün ve 20 mart doğumgünün kutlu olsun annecim.
    Allaha şükürler olsun ki iyiki doğmuşsun iyiki benim annem olmuşsun.Ve ben 26 yaşıma kadar seni doya doya yaşamışım öpüp koklamışım.İçime çekmişim.Bundan sonra vakti gelirde bir gün oralara düşersem geleceğim ilk yer yanın olsun anneciğim.
    Huzur içinde uyu.
                                   SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM
                                                                                                      Kızın Mehtap.

26 yorum:

milky dedi ki...

Canım benim...
tüm pişmanlıkların için kendini affet. Baban,kardeşin,Enis ve tatlı kediciğin en güzel hazinen.

Annen hep yanında ve seni izliyor. Onlar bizleri ışık hüzmesi şeklinde görüyorlar. Bedensiz bir şekilde sadece ruhtan.

Kabullenmek imkansız. Acın çok derin.
Allahımdan diliyorumki içindeki o derin sızı iyileşsin.

Tüm sevdiklerin hep ama hep yanında olsun. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin sana. Seni bir daha böyle bir acı ile sınamasın

ve anneciğinin meleğinin doğum günü kutlu olsun. Işığı hep yolunu aydınlatsın.

fuly dedi ki...

içimi sızlattın mismet :( huzur içinde uyusun ...

handeguler dedi ki...

Okurken gözyaşlarıma hakim olamadım. Yüreğimde bir yangın belirdi adeta. Annem herkes gibi benim en zayıf noktam. Allah o yattıkça sana uzun, mutlu, huzurlu bir yaşam nasip etsin. Eminim gittiği güzel yerden, gülümseyerek bakıyor bizlere. Sevgiyle...

Kuzununannesi dedi ki...

agladım agladım agladım... :((

bu araada merhaba blogunuzla yenı tanıstım..okuma lısteme ekleıdm:(( ınsallah hayatınız huzurla gecer..sevgıler

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Mehtap bunu ne kendine ne de bize yapmayacaktın, Allah kimseyi annesinden zamansız ayırmasın. Ok gibi girdi ciğerime çıkmıyor. Gidip bir sigara içicem müsaadenle. Cennette örgü örüp seni seyrettiğine inanmak istediğin annene de burdan selam eder, nice yıllara teyzecim derim. Rahat olun kızınız hayatta, ayakta.Yıllar yıllar ve yıllar sonra yanınıza gelecek....

U.T dedi ki...

:(

U.T dedi ki...

yorumu en zor konudur ölüm bu tip haberlerde ya ağlarım ya susarım:(

yeni hayat dedi ki...

eminim bu yazıyı okurken herkes benim gibi ağlamıştır. Ne yazarsak yazalım, ne kadar seni anlıyoruz dersek diyelim anlayamıyoruzdur eminim. Allah sana güç,kuvvet,sabır versin,anneciğinin mekanı cennet olsun, gün gelip senin bebeğin olduğunda eşinle birlikte upuzun sağlıklı,mutlu yıllarınız olsun. Ben de annemi bırakıp başka bir şehire gideceğim gelin olup ve aynı mutluluk oyununu oynuyorum yanında asla ağlamıyorum sanırım yanlış yapıyorum!

pembe mor alg dedi ki...

Deniz cim annen çok güzelmiş senin gibi...yazını ağlayarak okudum güzelim....Allah sabır wersn nese silelim gözlerimizi..
Sesin çok güzelmiş bu arada Fido dan gördüm:)

minikkus dedi ki...

ya var ya nasıl agladıgımı, nasıl duygulandıgımı anlatmamın mümkünü yok.. ben de cok hassasım bu aralar ve annemi özlüyorum hergün. onlar samsunda oldugu icin de her istedigim zaman gidip göremiyorum. yazını okuyunca işi gücü bırakıp yanına koşasım ve hayattayken onu doya doya öpüp sevesim geldi.. annesi babası yakınında olanlar lütfen kıymetini bilsin, lütfen!
canım, annen şu an en güzel yerlerden sana bakıp nekadar mutlu oldugunu görüyo ve senin icin seviniyodur..
çok güzel yazmışsın mehtap kuzum, çok! aglattın beni uzun zamandır hic aglamadıgım kadar..
nur içinde yatsın güzel annen..

Fido dedi ki...

Merhaba Sevgi Teyze,
Firdevs ben,Mehtap'ın arkadaşı,biz senden sonra tanıştık, arkadaş olduk Mehtap'la,ama belki Sinan'ı hatırlarsın,Enis'in arkadaşı,ben de onun eşi..
Aynı gün doğmuşuz seninle,ne şans değil mi,seni hiç tanımadım ama sanki tanımış gibiyim,Mehtap hep anlatıyor seni,anneme de çok benziyorsun,biliyor musun Sevgi teyze,benim annem de hemşire..
Serpil ablalar da çok sevgiyle bahsediyorlar senden,ne güzel nefes almamak ama hala yaşamak,ne mutlu sana Sevgi teyze,keşke ben de tanısaydım seni..
Ben de bugün 30 yaşına girdim,ve öyle bir kız evladı yetiştirmişsin ki,bana çok güzel sürprizler hazırladı Mehtap,bu 30.yaşımı unutulmaz kıldı,evi kendisinin de dediği gibi çok güzel,çok sıcak,bizim Adana'daki otelimiz :) ama Enis de çok iyi bir insan,çok iyi bakıyor Mehtap'a,çok seviyor O'nu,sen hiç merak etme Sevgi teyze..Gözün arkada kalmasın..
Biz de hep yanındayız Mehtap'ın..
10 Mart'ta o güzel evinde sürpriz doğum günü partisi yaptı,biz bi de blog işine girdik,sen olsan sen de severdin tahminimce,kendi çapımızda eğleniyoruz buralarda,bi de blogdan tanıdığımız arkadaşlarımız var,Mehtap hepsine ulaşmış,bana onların sesiyle bir kutlama daha hazırlamış..Vallahi korkulur senin bu kızından!! :)Tam bir cimbit..Bir arkadaşım taaa Ankara'lardan hediye göndermiş bana,onu bile oyunla verdi bana,kızın çok oyuncu Sevgi teyze,ama sen de öyleymişsin..
İşte böyle Sevgi teyze,bana kızkardeşlik yaptı,her anımı unutulmaz kıldı,beni çok mutlu etti..Ben de bu güzellikleri seninle paylaşmak istedim..
Senin de doğum günün kutlu olsun..
Huzurla uyu oralarda..
Hediyen bolca dua olsun..
Sevgiler,

minikkus dedi ki...

fidom sen de çok güzel bi mektup yazmışsın, bunun için de aglayabilirim sanırım.. ve çok şanslısın mehtap gibi bi arkadasın oldugu icin yakınlarında ^_^

mismet dedi ki...

milky;cnm süt gibi beyaz güzel arkadaşım umarım meleğim bi yerlerden görüyordur ve huzurludur.iyi dileklerin için teşekkürederim.

fuly;cnm için sızlamasın sadece benim yerime annene sarıl ve çok öp.doya doya yaşa.

handeguler;çok teşekküredrim handecim.Eminim herkesin en zayıf noktası annesidir.içimden defalarca anne demek geliyor.

kokosss kelebek;ne güzel seninde bir bebeişin var şimdi sen daha farklısındır.Çok teşekkür ederim hahassiyetin için.Ben zaten seni takipteydim:)

umar;ölüm acısının üstüne acı tanımam.Ben de çok ağlarım ve susarım.

yeni hayat;sen bide beni düşün yazarken nasıl ağladım nasıl bir daha özlem ve pişmanlıklarla doldum.içimde yapamadığım o kadar çok şey var ki.neyseee kopmayalım yine.git sarıl annene doya doya benden sana tavsiye duygularını sakın saklama sonra annelerde saklıyor deşarj olmak için dökün içinizi.

pembe mor alg;şişşşttt sen ağlama bakalım çirkin gelin olursun kıyamam ben sana miniğim.seni çok öpüyorum güzel yüzlüm.

alışveriş danışmanı;reyhanım güzelim canımmm.kızma bana aslında böyle bir şey yaparak birazda olsa rahatladım ağladım yamuldum ama rahatladım yoksa bugünüm geçmezdi.HAni arın hasta demiştin ona çok vakit ayıramıyorum demiştin ya bende sana git sev onu annsi seni doya doya yaşasın demiştim.işte bu yüzden.BEn çocukluğumda anneme hasret büyüdüm sonrada zamansız uçup gitti.neysee kopmayacaz bende bir sigara yakıyorum şimdi.

minik kuş;ayyy kıyamam ben de sana bak işte sen de benim gibi sulu gözsün.kuşum benden sana tavsiye annenle bol bol sohpet et aklına gelen herşeyi sor içinde öğrenmek istediğin hiç bir şey kalmasın.Bol bol fotoğraf çektir.yanında olamasanda yaşa anneni tüket sonuna kadar .Sonra üzülmeyesin.Seni çok seviyorum.

fidommm;sen delimisin nasıl ağlattın beni hem de iş yerinde depoya geçtim.Nasıl güzel yazmışsın sen öyle çok gururlandım garip bişe oldu içime sanki annem hayatta gibi onunla konuşuyomuş gibi ve emin ol duymak istediği herşeyi söylemişsin.Seni çok seviyorum güzel arkadaşım.

herkese;ne olur canlar anne babalarınızın kıymetini bilin ben çok sonra anladım anne sağ kol baba sol kolmuş.ben sağ kolumu kaybettim ama solum var çok şükür.Ama annenin yerini hiç birşey tutmuyor.Ya size anlatamam nasıl bir eksiklik olduğunu asla aklınıza en ufak bir şey gelmeden kendnizi sunabildiğiniz sizi her halinizle seven tek varlık ANNE.asla ertelemeyin bazışeyleri ben çok şükür diyorum annemi 26 yaşıma kadar doya doya yaşadım yaşlılığında yapılması gerekenleri son 5 günde yaptım.En sondan 3gününde son kelimeleri allah razı olsun kızım sanada çok zahmet verdim idi.Halbuki ben hiç birşey yapamadım ki ama düşünün işte kendi gideceğine değil sizi arkasında nasıl bırakacağına üzülen tek kişi işte anne.hepinizi seviyorum hepiniz bide benim yerime sıkıca sarılın yüzünüzü boynuna gömün ve içinize çekin.Bakın neler oluyorrrr....

brl dedi ki...

Merhaba, blogunuz muthis, takibinizdeyim, sizide beklerim bloguma, trendberry.blogspot.com ;)

yeliz dedi ki...

'insanlar neden ölür anne? senin ölmeni istemiyorum!' diyerek hıçkırıklarla ağlayan 6 yasındaki bir çocuga tüm soğuk kanlılığınla doğanın kanunlarını anlatıp sakinleştirirsinde, annesinin ardından böylesine üzülen, yetişkinde olsa bir çocuğa nasıl anlatırsın! ne söyleyebilirsin ki onun mutsuzluğunu,acısını paylaşabilecek....

sonsuzluğunda mutlu ve huzurlu olduğunu düşün mehtapcım..
eminim, hep yanında. anneler çocuklarını bırakmazlar çünkü.

mismet dedi ki...

yeliz; ahhh yelizim biliyormusun biz annemle birbirimize arada sorardık önce annem başlardı mehtap ben ölsem üzülürmüsün bende üff annee heralde üzülürdüm iki gün ağlar 3 gün durur sonra hayat devam ediyorr lay lay lay derdim peki sen üzülürmüsün diye sorduğumda susu allah korusun derdi böle kikirdeşir birbirimeze kızar uzatır giderdik.ama anne gidince olmuyomuş öle iki gün 3 gün muhabbeti hayat devam ediyormuş ama içinde kocaman bir boşlukla.önceden ölümü kabullenemezdim ama artık tek dediğim allah vakitli ölüm versin.anneler melek gerçektende.iyi dileklerin için seni çok seviyorum ve çok öpüyorum.

Blogger Bolat dedi ki...

Çok duygulandım !

Unknown dedi ki...

Ben çok duygulandım bu satırları okurken, içimden bir şey koptu sanki annemi aramak hatta gidip sarılmak istedim. Canım benim, o yokluğu bıraktığı izi ve aslında hep yanında oluşunu o kadar güzel anlatmışsın ki diyecek başka hiçbir şey yok. Annen hep seninle, ileride kızının gözlerinde göreceksin onu ve varlığı hiç silikleşmeden zihninde yaşayacak...

gül çizerim :)) dedi ki...

bloğunuz yeni keşfettim ve içeriğini beğendim. Özelliklede anen için yazmış olduğun bu yazı beni çok etkiledi... Bazen söylenecek söz bulamıyor insan.

Takipçinim banda beklerim.

Ciiden dedi ki...

Ofisin ortasında agladım işte, aglıyorum.
Ben babamı kaybettim 2 gün sonra 3 ay olacak.. Carsafın altına girdim yattım dedin ya o kadar iyi hissettim ki yazdıklarını.. Ben de babam gittikten sonra cenesini kendi elimle bagladıgım beze, pijamalarına sarılarak aglamıs, uyumustum.
Hic kapanmayacak bir boslugun olması ne acı, yanında seni cok seven dostların olması da ne güzel..

mismet dedi ki...

ciiden; ya nedesemki şimdi sana daha o kadar taze ki acın.ama emin ol çok iyi anlıyorum seni.ben sağ kolumu sen son kolunu kaybetmişsin.etrafında seninle birlikte aynı acıyı çekenleri unutma ailen dostların çok önemli ama bazen sana yetmiyor.bak bana acayip moral olan bir arkadaş kardeş edindim ben bu blog dünyasından en son postumu okursan anlayablirsin beni biraz daha.ne zaman istersen yanındayım arkadaşım.kendine dikkat et iyi ol güçlü ol babacığında böyle isterdi.

New York Turca dedi ki...

Icim disima cikti agladim agladim agladim...
Ilk defa geldim bloguna ama hatirladim Fido'dan ve ilk gelisimde cok guzel bi haberle karsilastim anne olacakmissin bu haberle sevinip bu yaziyla huzunlendim annemi bir yildir gormuyorum cok uzagiz ama hergun telefonla konusuyoruz buraya geldigimden beri hergun.

Annecigin bebgin oldugunu gorunce ne mutlu olacak ve eminim send eonun kadar iyi bir anne olacaksin. Bazi insanlar buyuk acilarla yaslarindan cok buyuyorlar. Evladinla sana cok uzun omurlu saglikli cok cok mutlu bir hayat diliyorum.

Grace Happy dedi ki...

yutkunamıyorum...su oruc halımle pc basında gözlerım doldu umarım annem ıcerı gırmezde baska sey ıcın agladıgımı zannedıp benım ıcın uzulmez kayıbın ıcın cok uzgunum bazen pısmanlıklar oluyor neyazıkkı ozellıkle buaralar ben daha fazla anlıyorum gıder ayak gıtme kızım bızı sensız bırakma dedıkce nıye ya dıye aglnıyorum :(

herşey tadında dedi ki...

canımm
canımm benim mekannı cennet olsun
allah sana ve sevdiklerine ve tabiki içinde büyüttüğün minnoşa uzun ömürler versin
seni tanımasamda çok sevdim

Unknown dedi ki...

keşke bloguna ilk geldiğimde bu yazıyı hiç okumasaydım
kimi zaman erken kimi zaman geç olsa da başına geliyor insanın...
ne denir sadece Allah sabır versin!

Selen dedi ki...

Rabbim sana büyük sabır versin boğazımda bıçak saplı sanki yutkunamıyorum :( kilometrelerce uzaktan sana dualarımı yolluyorum